Gids voor de electronische handtekening via de applicatie "itsme"

Een e-mailbericht wordt individueel naar iedere Gerechtsdeurwaarder gestuurd vanuit het adres van onze partner SignHere « noreply@signhere.be ».

Na ontvangst  en lezen van deze mail, klik op « Document ondertekenen ».

Deze knop bevat een gepersonaliseerde link naar uw deelnemingsovereenkomst.  U moet het document in zijn geheel lezen om de procedure voort te kunnen zetten.

Als u het hele document gelezen hebt, dan wordt de onderste deel van de webpagina toegangelijk.  Er wordt u gevraagd om te bevestigen dat u alle documenten gelezen hebt en dat u de gebruiksvoorwaarden, de privacy policy en de cookiesbeleid van SignHere aanvaardt.

U moet het vakje aankruisen en op de knop « beginnen met handtekening » klikken.

Een pop-up venster verschijnt en vraagt u welk soort handtekening u wenst te verrichten. Om een gekwalificeerde handtekening via « itsme » te doen moet u « gekwalificeerde handtekening itsme » kiezen en op de volgende knop klikken.

U wordt naar de applicatie « itsme » omgeleid en er wordt u gevraagd om uw telefoonnummer in te vullen  en daarna op de knop « verzenden » te drukken.

Open de applicatie « itsme » op uw mobiel.

Druk eerst op de kaart « ondertekenen » onderaan op het scherm.

Op het volgende scherm druk op de knop « bevestigen » om over te gaan met het ondertekenen.

De applicatie zal u dan vragen om uw code in te geven (5 tekens) of om het identificatieproces van uw systeem te bevestigen (FaceID, …).

Het zou kunnen dat de applicatie u ook een supplementaire bevestiging vraagt met het selectionneren van de oranje icoon in uw mobiele applicatie :

Eenmaal het document ondertekend hebt u toegang tot het ondertekende document.  Een automatisch e-mail wordt door onze partner SignHere gestuurd :

Zodra het document door een beheerder van INTERM-ID ondertekend is wordt een tweede bericht gestuurd teneinde u toe te laten het door beide partijen ondertekende document in PDF te downloaden.

Reageren is niet mogelijk in deze cursus.